مسئول فني بخش: آقاي دكتر صمد گلشنی متخصص قلب و عروق---فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی
سرپرستار بخش: آقای علی نقی محمدی
شماره تماس: 25-01133323023 داخلي 230 - 363 - 366
معرفي بخش آنژيوگرافي
ضمن عرض خيرمقدم به مراجعين محترم، بخش آنژیوگرافی بيمارستان به عنوان يك بخش فعال در زمينه قلب با پزشكان فوق تخصص و پرستاران متخصص و پرسنل زحمتكش و مسئول در راستاي تحقق اهداف بيمارستان و همسو با سياست ها و راهبردهاي تدوين شده توسط وزارت محترم بهداشت و درمان در خدمت شما عزيزان مي باشد . بخش آنژیوگرافی در سایه بهره گیری از دانش روز پزشکان برجسته و متخصصین متبحر قلب و اینترونشن و آخرین و پیشرفته ترین تجهیزات آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی، خدمات متنوع و منحصر به فردی را به بيماران با دفترچه هاي ( تامين اجتماعي – خدمات درماني – نيروهاي مسلح و .... ) ارائه میدهد .
آنژیوگرافی عروق کرونر یک روش تشخیصی/ مداخله ای است و به معنی عکسبرداری از رگ های خونرسان قلب با استفاده از تزریق یک ماده رنگی مخصوص (ماده حاجب) می باشد، با این روش پزشک از میزان و کیفیت گرفتگی رگ های خونرسان به ماهیچه های قلب شما آگاهی می یابد.
نحوه انجام آنژیوگرافی
در روز آنژیوگرافی شما باید به اتاق آمادگی مراجعه نموده و پس از اینکه برای شما سرم وصل شد، لباس مخصوص ورود به اتاق آنژیوگرافی (کت لب) را به تن می نمائید. پس از آن منتظر می شوید تا نوبت آنژیوگرافی شما فرا برسد. در این هنگام به همراه یک پرستار به بخش آنژیوگرافی هدایت می شوید و در آنجا مشخصات شما کنترل می شود. پس از آن پرسنل اتاق آنژیوگرافی(کت لب) شما را بر روی تخت مخصوص اشعه ایکس می خوابانند و دستگاه های نمایشگر وضعیت قلبی و کنترل فشارخون به شما متصل می شوند. غالبا از طریق یک سوزن اندکی داروی بیحسی موضعی به منظور عدم احساس درد در ناحیه ورود وسیله آنژیوگرافی(کتتر) به شما تزریق می شود. لذا در طول انجام آنژیوگرافی شما کاملا هوشیار خواهید بود اما هیچ گونه دردی را احساس نخواهید نمود. بی حسی شما چند ساعت پس از پایان کار از بین خواهد رفت. بعد از بی حسی موضعی پزشک متخصص یک برش بسیارکوچک را بر روی کشاله ران یا مچ دست شما ایجاد نموده و یک غلافِ نرم (شیت) را وارد محل بریدگی می نماید سپس از مسیر این غلاف یک تیوب پلاستیکی بلند و منعطف به قطر 2 میلیمتر (به نام کتتر) وارد رگ (کشاله ران یا مچ دست ) شما شده و به آرامی به سمت قلب شما هدایت می شود. در طی این مراحل ممکن است تنها اندکی تند یا کند شدن ضربان قلب خودرا احساس کنید ولی هیچ گونه احساس درد یا ناراحتی نخواهید داشت. در طول این مدت می توانید در نمایشگر کنار تخت، مراحل ورود کتتر به درون بدن و نهایتا قلب خودرا دنبال کنید. به منظور ایجاد تصویر از گرفتگی های رگهای قلب شما توسط اشعه ایکس ماده ای به نام ماده حاجب (کنتراست) مداوما به درون رگ شما تزریق می شود. تزریق این ماده ممکن است اندکی احساس گرما در شما ایجاد نمایدکه چند ثانیه استمرار خواهد داشت و ممکن است این احساس به کشاله رانتان نیز منتقل شود. ممکن است در طی انجام این اعمال شما اندکی احساس درد در قفسه سینه خود نمائید، این موضوع به هیچ وجه نباید باعث نگرانی شما شود اما بهتر است در صورت بروز این حس پزشک خودرا مطلع نمائید.
مراحل انجام آنژیوگرافی از زمان شروع تا پایان می تواند بین 20 دقیقه تا حداکثر1ساعت بطول بیانجامد.